Irene Hasager

Irene 5, kopi 2.jpg
 
 

Underviser i klassisk klaver

Irene Hasager kommer fra et køkken med klaver i Voldby ved Hammel og er vokset op på Jyllandsringen ved Silkeborg, som hendes morfar S.K.Jensen anlagde i 1966.

Ingen andre i familien var musikere og i de første leveår ville Irene være racerkører. Men selv om ingen var musikere i familien var der musik i hjemmet konstant og musikinstrumenter overalt. Mødet og de første undervisningsår hos Willy Stolarczyk satte kursen.

På Det Jyske Musikkonservatorium i Århus fik Irene Hasager Gerorg Vasarhelyi som lærer. Georg Vasarhelyi var selv uddannet hos Bela Bartok og Edwin Fischer. Han var en gigant i dansk musikliv og privilegiet at være hans elev og senere også ven strakte sig fra de mødtes første gang i 1973 til Vasarhelyis død i 2002.

Irene er både fra studietid og arbejdsliv kendt for sin kolossale livsappetit, sit gode humør og sin umættelige nysgerrighed.

Det bragte hende efter Konservatorietiden i Århus til studier i Tyskland og Paris, hvor hun kom under indflydelse af lærere som Conrad Hansen og Claude Helffer. 

Derefter flyttede Irene til København og mødet og samarbejdet med endnu en livsven Kim Borg lagde grunden til hendes mangeårige virke som akkompagnatør og repetitør. Irene var Kim Borgs faste akkompagnatør ved undervisning til hans død i 2000, og de er begge født 7.august.

Med sin store nysgerrighed og lyst til at løse dramatiske opgaver har hun tillige været ansat ved Undergrunden, Musikdramatisk Teater, Konservatorier, Kgl., Jyske og Fynske Operaer og været involveret i utallige projekter.

Sideløbende med dette ivrig koncertvirksomhed som akkompagnatør, kammermusiker og solist i Skandinavien, Frankrig, Italien, Tyskland, Rusland og Grønland.

Og SÅ ser Irene Hasager ca. 100 børn om ugen, som underviser i klaver ved Dragør Musikskole og fast akkompagnatør på Det Danske Suzukiinstitut.

I Dragør har Irene undervist siden 1995 .

Når du lærer at spille musik lærer du at lytte med hjertet.

Vi når det vi skal – vi har tid nok – og vi skal have det godt!

Og så er klaveret det skønneste instrument af alle!

 

Telefon: 26 84 08 13

Mail: irenehasager@gmail.com